Vanaf 1 juli 2015 zal het aantal dagen waarop een onderneming uit de horecasector beroep kan doen op een gelegenheidswerknemer opgetrokken worden tot 200 dagen[1]. Deze maatregel kadert in het horecaplan van de regering.
Horecaplan?
Het horecaplan dat de ministerraad op 6 februari 2015 goedkeurde, wil de horeca wat meer zuurstof geven via een aantal sectorondersteunende maatregelen:
- de verhoging van het aantal overuren waarvoor vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing geldt voor de gebruikers van een geregistreerde kassa;
- de invoering van flexi-jobs;
- de uitbreiding van het systeem van de gelegenheidsarbeid.
Uitbreiding gelegenheidsarbeid
Voor deze laatste maatregel werd nu een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd op de ministerraad van 12 juni 2015. Dit ontwerp voorziet dat het aantal dagen waarop de werkgever beroep kan doen op gelegenheidswerknemers verhoogd wordt van 100 naar 200 dagen per jaar, en dit vanaf 1 juli 2015.
Het werknemerscontingent blijft daarentegen ongewijzigd op maximum 50 dagen per jaar.
Gelegenheidswerknemers
Onder “gelegenheidswerknemers” verstaat men de werknemers die gedurende maximaal 2 opeenvolgende dagen met eenzelfde werkgever uit de horecasector of via een uitzendkantoor verbonden zijn door een arbeidsovereenkomst voor een bepaalde tijd of en duidelijk omschreven werk.
De socialezekerheidsbijdragen van deze werknemers worden berekend op basis van een voordelig forfait.
[1] De ministerraad keurde hierover op 12 juni 2015 een ontwerpbesluit goed. Hoewel dit koninklijk besluit nog niet in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd is, is deze maatregel toch al opgenomen in de RSZ-instructies.
Securex Sociaal Secretariaat - Legal 18-06-2015